Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

4.jpg
60 godina GISKO

Mala galerija GISKO: Izložba radova Martine Puškarić

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek poziva vas na izložbu ulja i akrila „Ženska slikovnica“ autorice Martine Puškarić čije će se otvorenje održati u četvrtak 17. veljače 2011. godine u holu ispred Studijske čitaonice Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek s početkom u 18:00 sati.

Martina Puškarić rođena je 1972. godine u Osijeku. Još kao djevojčica, napajana esekerskim pričama u roditeljskom domu, počela je otkrivati lijepu umjetnost te, puna zanosa, nastavila istraživati ljepotu art decoa i osječke secesije.
Istovremeno, svoju ljubav prema kazalištu i glazbi, posebice operi, također njeguje sustavno od djetinjstva, pa glazbu izabire kao svoj životni poziv te se, nakon srednjoškolskog obrazovanja, zapošljava  kao pjevačica opernog zbora u HNK.
U kazališnim predstavama, pored glazbene čarolije, njezinu veliku znatiželju izaziva i sve ono vizualno, tako da su kostimografija i scenografija neprekidno i nezaobilazno prisutne u likovnom izričaju.
 ''Krokije'' koje stvara na notnim materijalima, na poticaj supruga i prijatelja, prenosi na platna služeći se akrilom i uljem, nakon čega nastaje i njezina prva izložba pod nazivom ''Ženska slikovnica''.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona
Odsjek za odrasle

15.02.2011.