Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

3.jpg
60 godina GISKO

Predavanja, radionice, okrugli stolovi

Digitalna konferencija: gostovanje Elizabeth Strouth

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek poziva vas u srijedu, 2. lipnja 2010. godine u 17.00 sati u Austrijsku čitaonicu na razgovor s Elizabeth Strout i predstavljanje njezinih književnih djela, posebice hrvatskih izdanja njezinih dviju knjiga. Događanje će se održati na engleskome jeziku putem digitalne konferencije s American Cornerom Rijeka gdje autorica gostuje u sklopu Festivala europske kratke priče.

Opširnije | 29.05.2010.

Pet godina American Cornera GISKO

American Cornera Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek u mjesecu svibnju obilježava pet godina svoga postojanja. American Corner GISKO, kao prvi American Corner u Hrvatskoj, otvoren je u svibnju 2005. godine u suradnji s Američkim veleposlanstvom sa ciljem osiguravanja dostupnosti knjigama i drugim izvorima informacija na engleskome jeziku te potpore očuvanja i promicanja američkih kulturnih i nacionalnih vrijednosti.

Obljetnicu American Cornera GISKO obilježavamo sljedećim programom....

Opširnije | 28.04.2010.

Predavanje: Walk in the ballance

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek poziva vas u utorak 23. ožujka 2010. godine u 19.00 sati u Austrijsku čitaonicu, gdje će dvije predstavnice Indijanaca u SAD-u Ann Filemyr, dekanica Centra za umjetničke i kulturne studije na Institutu američke indijanske umjetnosti,  i Yago Tahnahga, pripadnica Mohawk nacije, održati predavanje i demonstraciju o tome što znači izraz "Walk in the ballance".

Opširnije | 19.03.2010.

Predavanje: Black history month

American Corner Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek poziva vas u ponedjeljak, 15. ožujka 2010. godine, u 13.00 sati u Klub mladih "Paklena naranča" na predavanje "Black history month" Kena Wetzela (Američko veleposlanstvo), koji će nas upoznati s mnogim imenima i zaslugama američkih crnaca tijekom povijesti.

Opširnije | 10.03.2010.

Klub mladih: Internet bez straha

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek poziva Vas u petak 23. siječnja 2009. godine u 17.00 sati na dodjelu Uvjerenja o položenom 1. stupnju tečaja „Internet bez straha".

Dodjela će se održati u Studijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek, a program će voditi ravnatelj Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek Dragutin Katalenac, knjižničarski savjetnik te predavači David Vladić i Saša Gvozdenović.

Opširnije | 28.01.2009.

Pretrazivanje u EBSCO

Online katalog GISKO
Moja knjižnica
Usluge za slijepe i slabovidne
Digitalna knjižnica
Web arhiv
Mala galerija
Susreti srijedom
Najčitatelj
Knji<9e>nica i civilno dru<9a>tvo
UNESCO libraries