Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek

3.jpg
60 godina GISKO

Susreti srijedom u GISKO

Potaknuti ugodnim iskustvima s ranije organiziranih susreta u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek na kojima su uz umirovljenike sudjelovali i štićenici Doma za starije i nemoćne osobe Osijek, a prepoznavši potrebu uključivanja osoba treće životne dobi u aktivnosti koje Knjižnica  nudi,  organizirali smo program pod nazivom “Susreti srijedom“.

Cilj nam je kroz ovaj program aktivnije uključiti sugrađane treće životne dobi u knjižnične usluge i programe, ispuniti njihovo slobodno vrijeme druženjem i zabavom, pomoći u prenošenju znanja, iskustva i mudrosti starijih osoba na djecu i mlade, te približiti svim dobnim strukturama knjižnicu kao središte koje zadovoljava potrebe za informiranjem, kulturom, razonodom i obrazovanjem.

Kroz kontinuirana druženja umirovljenici bi se bavili  hobijima, obrazovali se, ali prvenstveno provodili vrijeme u druženju i zabavi. U ovaj program planiramo postepeno uključivati i djecu  kako bi osobe treće životne dobi kroz igru i zanimljive aktivnosti na djecu prenosile svoje bogato životno iskustvo.

“Susreti srijedom“ održavat će se svake srijede s početkom u 16.00 sati u prostoru Odjela za rad s djecom i mladima pod vodstvom stručnog osoblja Knjižnice  i uz suradnju sa studentima Informacijskih znanosti.

Dodatne informacije o “Susretima srijedom“ možete dobiti na:
•    Odjel za rad s djecom i mladima.Dom za starije i nemoćne osobe Osijek & GISKO